Сандра Алексиева прави кулинарна рубрика в ”Денят започва”

31 юли 2015 | 13:38 Дачев
От 3-ти август /понеделник/ сутрешният блок на БНТ1 «Денят започва» стартира нова кулинарна рубрика - «Хапка свежест»
 
Неин водещ е Сандра Алексиева, създател на популярния кулинарен сайт «1001 рецепти». «Хапка свежест» ще се излъчва всеки делничен ден на август в минутите след 8:30 часа и ще предлага лесни, бързи и евтини рецепти за готвене, подходящи за летния сезон. Всяко ястие ще бъде приготвяно от натурални и чисти продукти, които Сандра сама ще набере от градината, пред погледа на зрителите. 
 
Новата рубрика ще докаже, че не е задължително интересните рецепти да бъдат скъпи. Ястията, които Сандра ще предложи са диетични, близки до вкуса на българина и на достъпна цена.  
 
«Щастлива съм, че екипът на «Денят започва» ми даде възможност да покажа на зрителите не само как да разнообразят менюто си, но и да видят какъв е произходът на продуктите, които използвам. Много хора пестят време, за сметка на качеството, когато готвят. Но ние ще им напомним, че е полезно да се върнем към природата и да се възползваме от нейните дарове.» - заяви Сандра Алексиева. 
 
* * * * * * *
 
В първата седмица на август тя ще приготви нестандартен таратор със сурови тиквички и червен лук, фермерски омлет по своя авторска рецепта, кълцана салата с авокадо и хрупкави картофени кюфтенца на фурна. 
 
Сандра Алексиева e едно от най-разпознаваемите кулинарни лица в онлайн пространството. Нейната фен страница има четвърт милион почитатели, а групата й за лоялни фенове се радва на над 40 000 участника, които на ден разменят помежду си над 100 авторски рецепти.  
 
„Хапка свежест със Сандра” - всеки делничен ден на август в сутрешния блок на БНТ1.


ИЗБРАНО