Колкото по-горещо - толкова по-люта да е храната

29 юли 2015 | 14:11 Дачев
Това е девизът на мексиканската кухня, твърдят от Фиеста ТВ
 
Парадоксалното е, че разпалвайки ви отвътре, лютата храна всъщност ви разхлажда. При всички положения е добре да знаете как се прави посоле. На това мнение е и нашият познайник Майкъл Киарело.
 
Той така държи да узнае тайната на направата, че се хваща чирак на една намусена мексиканка на име Фелиситас. Тя не поддава на приказливия му чар, така че му се налага доста да се изпоти, а и да поплаче - понеже Фелиситас прави истински люто чили. Киарело вади предположение, че тя е останала ниска, понеже е прекалявала системно с лютото... 
 
Накрая се оказва, че общото между мексиканците и италианците е системата "на око" - дойде ли се до готвене, както и любовта към хапването. Ако и вие споделяте техните ценности - гледайте "Стопанинът на лозовата долина" през седмицата от  10.30 и 0.30 ч.
 
На пълен стомах Майкъл поучително завършва с хуманистичното послание да уважаваме хората около нас, тяхната култура и кухнята им.
 


ИЗБРАНО