Празнична програма на БНТ за 2 и 3 март

1 март 2015 | 08:55 Дачев
За 3 март - „Борис I: Покръстването“ и „Време разделно“
 
На класически български филми ще заложи БНТ в празничната си програма за 2 и 3 март. В понеделник от 14:00 часа по БНТ 1 зрителите ще видят първа част на лентата „Борис I: Покръстването“ на Борислав Шаралиев. Филмът с участието на Стефан Данаилов, Борис Луканов, Коста Цонев, Антоний Генов и други е в рубриката „100 години българско кино“. Втората част ще бъде излъчена на 3 март.
 
В понеделник от 17:30 часа БНТ 1 ще покаже и запис от концерта-спектакъл, посветен на 80-годишнината на Българското национално радио.
 
Водещите на предаването „55 лица от вашия живот“ Анна Ангелова и Драго Драганов са поканили на гости големия актьор Йосиф Сърчаджиев, а поредното издание зрителите ще видят от 19:15 часа. Великолепната игра на Сърчаджиев ще видим същата вечер от 22:40 в първата част на филма на Людмил Стайков „Време разделно“, където той играе заедно с Руси Чанев, Иван Кръстев, Аня Пенчева и други. Втората част ще бъде излъчена на 3 март.

* * * * * * *
 
В деня на Националния празник 3 март по БНТ 1 и БНТ HD ще покажат пряко от Паметника на незнайния воин ритуала по издигането на Националния трибагреник.

От 12:30 часа в програмата е празничен концерт с участието на ансамблите „Филип Кутев“, „Тракия“ и „Пирин“.
 
От 18:25 часа е началото на прякото предаване на Тържествената заря-проверка по случай Националния празник на Република България. Събитието БНТ 1 ще излъчи директно от площад „Народно събрание“ в София.
 
От 20:45 часа в празничната вечер ще си припомним незабравимия филм „Всичко е любов“ на Борислав Шаралиев с участието на Иван Иванов, Янина Кашева, Мария Стефанова и други.
 


ИЗБРАНО