Кулинарни поводи за четвъртък и за Ханука

25 ноември 2014 | 12:11 Дачев
Акценте в програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 24 до 30 ноември 2014
 
Празниците застрашително наближават. Коледната украса вече проблясва по витрините. Скоро и коледните мелодии ще започнат да звучат буквално отвсякъде...
 
Тази година обаче Fiesta ни предлага да се настроим на празничната вълна по един по-различен начин. 
В четвъртък Северна Америка отбелязва Деня на благодарността. Вижте как Жак Пепен отдава дължимото на страната, която го е приела. Няма нужда да колите пуйка и да казвате молитва преди вечеря, а да надникнете в празничната атмосфера на дома на любимия на всички ни мосю Жак.
 
В средата на декември пък е Ханука, еврейският празник на светлината. Ако ви се е прияло нещо мазно и пържено – ето го поводът!
Освен това се приготвят картофени палачинки, а децата получават подаръци и лакомства. 
 
Семейство Пепен има късмет, защото пред прага им е навалял сняг, маестро излива горена захар върху снега и се получават причудливи, вкусни форми. Можете да опитате същото като излеете горещ карамел върху кубчета лед - не е трудно и ако внимавате да нес е изгорите, ще е много забавно за всички.
 
Начало на празничния сезон - с Фиеста ТВ и "Тържествен ден а ла Жак Пепен" от понеделник до сряда от 23.00, в четвъртък от 10.30, 15.00 и 21.00, както и от 1.00 в почивните дни.
 


ИЗБРАНО