Екипът на ”Истински детектив” 2 се оформя

25 ноември 2014 | 07:03 Дачев
HBO оформи екипа за втори сезон на сериала "Истински детектив", като привлече англичанката Кели Райли (Kelly Reilly от "Китайски пъзел" и "Очите на войната") за ключовата роля на съпругата на криминален бос, игран от Винс Вон.

Райли ще бъде Джордан - описана като бивша шесторазрядна (D-list) актриса, активен партньор в престъпните начинания на съпруга си Франк Семьон. Преговорите с нея започнаха още през септември, съобщи сп. Варайъти.
 
От телевизията най-накрая потвърдиха още, че към каста се присъединяват Тейлър Китч (канадецът от "Светлините на стадиона" и "Последният оцелял" сам заяви това миналия месец) и канадката Рейчъл Макадамс ("Най-търсеният човек", "Въпрос на време", "Полунощ в Париж", "Сутрешен блок", "Сватбен обет") заедно с Вон и ирландеца Колин Фарел ("Госпожица Юлия", "Зимна приказка в Ню Йорк", "Спасяването на Мистър Банкс").

Продукцията на сезона от 8 епизода вече е започнала в Калифорния, информираха вчера от HBO.

* * * * * * *
 
Китч ще играе Пол Удръг - ветеран от войната и мотоциклетист към калифорнийската магистрална полиция, с трудно минало. Макадамс пък ще бъде Ани Безърайдс, детектив към шерифството на окръг Вентура с безкомпромисна етика, която я противопоставя на останалите и на системата, за която работи. Естествено, тя се изправя срещу героя на Фърел - Рей Велкоро, корумпиран детектив под диктовката на Семьон.
 
Кастът на втория сезон на поредицата оредя през лятото и ранната есен насред спекулации около неговото осъществяване.

Все още няма оповестена премиерна дата, макар че слуховете говорят за януари 2015 г.
 


ИЗБРАНО