„Предай нататък” вече със субтитри за хора с увреден слух

22 октомври 2014 | 12:32 Дачев
Две необикновени истории с Наталия Симеонова

Предаването „Предай нататък” става част от кампанията „Заслушай се” - в подкрепа на българите с увреден слух. От 25 октомври 2014 г. всички епизоди на социалния проект ще се излъчва в ефира на bTV със субтитри.
 
* * * * * * *
 
Две необикновени истории ще разкаже тази събота от 20.00 часа Наталия Симеонова.
 
Първата от тях е продължение на вече излъчената преди половин година история на 22-годишния Константин от София, която се нарича „Холивудска усмивка”.
Поръчител на историята беше неговата майка, чието желание бе синът ѝ да бъде приет от обществото като достоен млад човек с бъдеще, което зависи от способностите му, а не от физическото увреждане, което има – сто процентова глухота.
 
Шест месеца по-късно, Коко вече е назначен на работа в зъботехническата лаборатория на Бисер Иванов, при когото „Предай нататък” му предостави възможността да стажува и благодарение на участието му в предаването е избран за лице на Националната информационна кампания „Заслушай се”.
 
В студиото, освен Коко и майка му, Наталия ще покани и един от основните организатори на кампанията - господин Ашод  Дерандонян, както и няколко от останалите лица на кампанията.

Екипът на социалния проект реши да се включи и да подкрепи кампанията „Заслушай се” и този брой, както и всеки следващ епизод на предаването, ще бъдат изцяло субтитрирани за улеснение за зрителите с увреден слух. 
 
* * * * * * *
 
"Дойдох, видях, ще победя” е заглавието на втората история, която  разказва за 43-годишния Бойчо и неговата съпруга Весела. 
 
В края на февруари, след един обикновен преглед при гастроентеролог, Бойчо разбира, че има злокачествен тумор с множество разсейки и животът на семейството се преобръща. Той е невероятен фен на ЦСКА, а пък Весела мечтае още от преди сватбата им да посети романтичната Италия.
 
При втората си среща с екипа на „Предай нататък”, закъснялото „сватбено пътешествие” на семейство Иванови в така мечтания Рим става реалност. Там Бойчо получи и едно много специално послание от капитана на любимия си отбор - Валентин Илиев. 
 
В студиото ще се сбъдне и още една от мечтите на Бойчо – личната му среща със самия Вальо Илиев, който изрази искрената си подкрепа и вярата на целия отбор на ЦСКА, че Бойчо ще победи.
 


ИЗБРАНО