Нови предавания и спортни събития по БНТ HD

21 октомври 2014 | 14:19 Дачев
Камен Алипиев и Иван Петров водят "Спорт Америка", Люба Пашова показва известните личности в непозната светлина в "Извън играта"
 
Две нови предавания стартират тази седмица в ефира на БНТ HD. Най-младият канал на националната телевизия ще представи зрелищни моменти от света на спорта, както и известните личности на България в различна светлина.
 
НОВИ ПРЕДАВАНИЯ
Този четвъртък /23 октомври/ от 20:00 часа по БНТ HD започва „Спорт Америка”. Експертите по американски спортове Камен Алипиев и Иван Петров са водещи на новото предаване. Заедно с гостите си в студиото, двамата журналисти ще отправят поглед към спортните арени в Северна Америка. Всяка седмица те ще правят обзор на най-популярните спортове там – баскетбол, хокей, американски футбол, бейзбол.

Екипът ще предложи атрактивни кадри и любопитна информация за NFL, NHL, NBA и водещите първенства в САЩ и Канада. Любителите на американския спорт ще научат и как тези спортове се развиват на българска земя.
 
Всяка събота вечер Люба Пашова ще кани популярни личности от артистичните, спортните и журналистически среди в предаването „Извън играта”.  
 
Гост в първото издание е старши-треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика – Ина Ананиева. Какво знаем и какво не знаем за треньорката, която донесе със своите момичета първа световна титла за България след 18 години пауза? В рубриката, посветена на лицата на БНТ, спортният коментатор Петър Василев ще разкрие тънкостите на риболова. 
„Извън играта” е с начален час 21:00 часа.
 
ЗНАЧИМИ СЪБИТИЯ
Седмицата е начало и за поредица от интересни спортни събития по БНТ HD. 
 
В петък /24 октомври/ от 19:15 часа медията ще излъчи Боксовата вечер на AIBA  - част от най-новия проект на световната боксова асоцияция, управляваща аматьорския олимпийски бокс. 
 
Също в петък, от 21:30 часа, любителите на истинския мъжки спорт ще могат да видят най-интересните моменти от кръга в NFL.
 
ЗИМНИ СПОРТОВЕ
В 10:30 часа на 25 октомври по традиция в Зьолен ще бъде даден старт на новия сезон в алпийските ски. Това е и началото на наситената програма, с която БНТ HD ще зарадва феновете на зимните спортове.

В следващите месеци най-новият канал на националната телевизия ще излъчва световните купи по ски алпийски дисциплини, стартовете за световната купа по сноуборд с участието на Александра Жекова, състезанията за световната купа по биатлон, европейските стартове от веригата Гран При, както и световното първенство по фигурно пързаляне.
 
ТЕНИС
В неделя /26 октомври/ ще бъде излъчен жребият за Турнира на шампионките по тенис. Цветана Пиронкова, в компанията на някои от най-известните имена в световния тенис, ще изнесат истински тенис спектакъл за ценителите на този спорт от 28 октомври до 2 ноември. 
 
ФУТБОЛ
През тази седмица БНТ HD ще предложи на зрителите си и футбол в най-високо качество. Срещата от Лига Европа между „Партизан” и „Бешикташ” започва в 22:05 часа в четвъртък.
 
БАСКЕТБОЛ
Утре /22 октомври/ БНТ HD ще излъчи интригуващия двубой между „Рилски спортист” и „Теодо” /Черна гора/ от 18:25 часа. А в неделя е срещата от Националната лига между „Лукойл Академик” – „Рилски спортист”, която започва в 18:00 часа.
 


ИЗБРАНО