Два часа в неделя вечер с „Гласът на България”

28 септември 2014 | 09:06 Дачев
Български „соул” на фона на треньорски заяждания и загубени басове в 4-ти епизод на музикалното шоу
 
Откриването на уникални гласове ще продължи и тази вечер в ефира на bTV, когато „Гласът на България” ще подари на своите зрители цели два часа забавление. 
От днес, 28 септември, уикенд епизодите ще бъдат вече с продължителност два часа (от 20 до 22 ч.). Епизодите, които ще се излъчват в петъчните вечери пък ще се запазят както досега, 60 минути.
 
В първия за сезона двучасов епизод менторите Наско, Миро, Десислава и Орлин ще продължат откриването на уникални гласове. Сред първите участници в шоуто тази неделя е 29-годишен кинорежисьор, любител на пермакултурата, който е прекарал в САЩ голяма част от живота си. Музикалните умения на младежа бяха придружени от още по-уникални умения в свиренето на укулеле и изостриха борбата между треньорите да го привлекат в своите отбори. 
 
И вторият кандидат не остана безразличен на менторите. 16-годишното момиче накара Миро да се завърти още щом чу гласа ѝ - а след това да я определи като „предстояща изненда”. Коментарът на Десислава относно избора на Миро доведе до репликата „Чух ли съскане?!”.
 
Прецедент в историята на шоуто направи 20-годишна млада дама от Шумен. С изпълнението си на „Зайди, Зайди” тя накара не друг, а рок звездата Наско пръв да натисне бутона, а Десислава да се качи на сцената и да изпее парчето.
 
Подобен ефект върху Наско оказа и още една млада дама, чието изпълнение на ”Derniere danse” го накара да натисне бутона още на 5-тата секунда след старта на изпълнението. 
 
Друга млада дама не успя да впечатли треньорите, но успя да шокира всички с признанието си, че е известна с това, че е направила селфи на интимните си части в дискотека!
 
* * * * * * *
 
Сред кандидатите имаше и такива, чиито изпълнения предизвикаха познанията на Наско в поп-фолка, лингвистичните способности на Десислава в ромския език, изстрелване на определения като „тъпо парче” и дори успяха да провокираха гърчове у Миро и спор между него и Мартен, дали поп-фолкът е соул музика или не. 
 
Изборът на парче на една млада дама впечатли и дълбоко развълнува Мартен Роберто, а изпълнението на друг участник донесе на водещия загуба на бас и сумата от 2 лв. 


ИЗБРАНО