Сървайвър днес и утре: обзор в аванс

22 септември 2014 | 13:56 Дачев
22 септември, 21:00 часа
 
Тази вечер, "Гаруда" се подготвя за втори племенен съвет - дали на него ще се разчистват стари сметки, ще се опитат ли да си гарантират спокойствие и победи, дали кхмерите са прави в твърдението си, че в една джунгла не могат да живеят два тигъра и кой ще бъде вторият изгонен от племето на звездите
 
Въпреки загубата заради Ива Пранджева, Занев ще се окаже мишената на цялото племе. Но преди да посочат човека, когото ще изгонят, звездите имат още един шанс да преобърнат играта – а той далеч няма да е вкусен. Личен имунитет ще получи този, който успее да преглътне деликатеси като отлежал пилешки зародиш, жаби, рибени очи, копринени буби, морски охлюви и суров камбоджански плъх. 
 
Владо Карамазов ще им сервира още една изненада – някой ще може да се откаже и да избере истински вкусотии, докато съотборниците му се борят с отвратителните миризми и консистенции. Какво ли ще изберат Гаруда и как ще се опитат да нарушат правилата?
 
Докато ветераните се борят за оцеляване, новобранците ще се позабавляват искрено, като се оценяват взаимно. Дали обаче от играчка няма да стане плачка? 
 
Само за седмица в "Нага" вече се е оформила твърда коалиция, която ще предизвика активни действия от страна на Ваня Джаферович. Въпреки че привидно е част от „великолепната петица” (Явор, Марчо, Надя, Дамяна и Деси), футболистът се чувства по-комфортно с Крум и Йори. Дали сигурността на силните на деня ще надделее в стратегията му за игра?
 
Янита е напълно спокойна на Острова на прокудените. Наслаждава се на красивите гледки и дори внася повече комфорт в битовите удобства, създадени от Росен. Но идилията ѝ скоро ще приключи...
 
* * * * * * * 
 
23 септември, 21:30 часа
 
Занев е на ръба на отчаянието. Коалициите сред ветераните вече са ясни: Агонцеви с Ива Пранджева, Ралица, Димитър и Финдо, Занев и „неутралните” Бърканичков и Силвия Радулова. Коя групировка ще се окаже по-силна при разпределение на ролите в игрите?
 
Янита ще посрещне вторият изгонен от Гаруда на Острова на прокудените с директна заявка, че ще го победи. В замяна ще получи ясна представа за събитията в племето на звездите и ще дискутира моралните въпроси за лоялността и съюзите по сметка в контекста на играта.
 
Дали стратегията и амбицията за победа променят човека или личността е еднаква в реалния живот и в Survivor? Дуелът предстои и само един ще остане в играта.
 
Междувременно, в "Нага" започват да усещат глада в най-тежката му форма.
Феновете са изморени и изнервени, но това ги мотивира още повече за победа в предстоящата игра. Те очакват наградата да бъде храна, която поне малко да задоволи нуждите на спортистите, свикнали със специфично меню.
 
В поредното предизвикателство двете племена отново ще станат част от камбоджанската митология. В древното бойно изкувство богатор, което почита животните в природата, има техника, която копира бързината, ловкостта и смелостта на маймуната. Те ще преминат именно през нея, за да си набавят вкусна пица, легло с възглавници и хамаци, както и 2 кокошки. 
 
Но има още една уловка – победеният отбор ще прецени дали да подари на победителя допълнително предимство. 
 
Загубата допълнително опъва нервите на изгладнелите и разочаровани сървайвъри. И двете племена сочат с пръст тези, които се представят по-слабо в играта, дискутират вината открито и дори озлобено. Но междувременно ще си организират състезание по гонене на кокошки, пир с прясно месо и още забавления около лагерния огън.
 
Survivor ще предложи на зрителите всички човешки емоции, пречупени през предизвикателствата на камбоджанските джунгли. 

* * * * * * * 

Сряда, 24 септември, 21:30 часа
Реванш и пържени картофи изкушават звезди и фенове
 
"Нага" и "Гаруда" ще трябва да излъчат най-авторитетните двама участници от всяко племе, които ще играят за награда и двоен вот на племенния съвет. Те ще бъдат силно мотивирани от купа пържени картофи и студена бира за племето-победител. Но не само това – дуелът се превръща в своеобразен реванш за предишна загуба. Дали обаче провокаторът ще си тръгне като победител?
 
Островът на прокудените все по-категорично се превръща в награда, а не наказание. Красивите плажове, далеч от Гаруда осигуряват спокойствие, време за размисъл и планиране. 
 
В "Нага" Ваня Джаферович анализира в дълбочина своите съотборници и преки конкуренти за победата. Той отчита битката за лидерското място между Марчо и Явор, а стратегията на Надежда, Дамяна и Деси да играят със силните мъже посочва Васил като първия, който ще напусне племето. Но строгият прагматизъм не помага на футболиста срещу мъката по семейството и отбора. Дали ще се пречупи пред трудностите или ще спази обещанието си към Жени да се бори докрай?
 
В "Гаруда" ветераните се настройват все повече срещу Занев. Под вещото ръководство на Бърканичков, те кроят хитри планове, за да го отстранят от играта, докато морякът е убеден, че племето оценява ролята му за бъдещите победи. 
Предстои и следващата игра за племенен имунитет, в която се влагат много надежди и хъс. Звездите се опитват да проявят чувство за хумор, като предлагат на феновете да видят съвета от любознателност, но вътрешно са силно притеснени от потенциалната загуба на трети от своите. 
 
Под жарките лъчи на камбоджанското слънце, Нага и Гаруда ще премерят бързина, сила и съобразителност. Тежките съндъци, които ги очакват ще се превърнат и в оправдание за загубилите. Докато хапват около лагерния огън и ветерани, и новобранци ще дискутират кой ще напусне състава на победените. 

* * * * * * *
 
До края на седмицата ни очаква още 1 едночасов епизод - в четвъртък от 21:30 ч., разположен между турския сериал и "Шоуто на Слави", а в събота от 18 до 19 ч. ни очаква коментарното студио на Христина Апостолова.
 


ИЗБРАНО