”В сянката на властта” от 10 септември по БНТ

1 септември 2014 | 12:17 Дачев
Нов политически трилър - френски сериал
 
Политическият трилър е запазена територия за аудиторията на БНТ. След премиерата на оригиналния сериал на обществената телевизия „Четвърта власт“ преди година, това е поредният нов телевизионен сезон, в който зрителите ще станат свидетели на турбулентните взаимоотношения в света на политиката с френската поредица „В сянката на властта“ ("Les hommes de l'ombre", 2012).
 
От 10 септември, 6-серийната поредица ще бъде излъчвана в праймтайм (21:00 часа), веднага след централната емисия новини „По света и у нас“ по БНТ1. 
 
Националната телевизия ще излъчи и двата сезона на сериала.

* * * * * * *
 
Премиерата на трилъра в България съвпада с предизборната кампания, когато аудиторията е свръхчувствителна към темата за механизмите, които движат политическото състезание и определят нашия избор.
 
Сюжетът се заплита още от самото начало: Франция е в шок, защото президентът е станал жертва на бомбен атентат. Политическият свят е изправен пред предсрочни президентски избори, които трябва да бъдат проведени в следващите 35 дни.
Игри за власт, предателство, омраза и любов - събития, които се развиват по време на една предизборна кампания. А екипите, които съветват политиците, понякога се оказват по-силни от тези, които избираме.
 
* * * * * * *
 
„В сянката на властта“ е една от най-новите европейски продукции и двата му сезона бяха излъчени във Франция при изключителен успех. Произведен е от телевизионния канал France 2 и негов режисьор е Фредерик Телие (Frédéric Tellier).
 
Звездният актьорски състав (Натали Бай, Карол Буке, Бруно Волкович, Грегори Фитоси, Филип Манян) и високото продукционно ниво нареждат поредицата сред топ десет на хитовите сериали за последната година. 
 
„В сянката на властта“ е селектиран от БНТ по време на фестивала „Сери Серис“ във Фонтанбло, Франция.
Пред големите европейски телевизии там се представят най-добрите сериали, още преди да бъдат предложени за продажба на телевизионните пазари.
 


ИЗБРАНО