„Смъртоносни острови“ по Discovery в 6 епизода

29 август 2014 | 11:22 Дачев
Предаването "Deadly Islands" стартира в понеделник, на 1 септември от 22:00 часа  по Discovery Channel.
В новата поредица от шест епизода биологът и експерт по хищниците Дейв Салмони (Dave Salmoni) пътува до някои от най-опасните острови, познати на човека.

Зад поредицата стоят хората, изработили "Планетата Земя" ("Planet Earth").



 
Сред рискованите дестинации са остров в южната част на Тихия океан, известен с необичайно голямата си концентрация на акули, както и остров в Атлантическия океан - дом на кръвожадни китове-убийци.
 
Поредицата преминава и през труднодостъпни части от архипелага Галапагос, на който могат да се открият някои от най-странните и издръжливи животни на планетата - от голяма акула чук до мечка гризли. 
Докато изучва кораловите острови и техните обитатели, Дейв се опитва да разгадае мистериите, които се крият зад уникалните им екосистеми. 
 
* * * * * * *
 
Зашеметяващата поредица „Смъртоносни острови” е посветена на природата и показва как Дейв тества границите на своите умения. Той живее заедно с някои от най-свирепите хищници и посещава най-отдалечените острови на света, за да проучи как и защо първоначалните им  обитатели са били толкова добре приспособени въпреки изключително суровите условия. Уникалният подход на предаването съчетава великолепието на документалистиката с невероятните обрати, съпътстващи всеки епизод. 
 
Във вълнуващата поредица Дейв Салмони изследва границата между дивия и човешкия свят и проучва деликатния баланс между природата и цивилизацията. Рамо до рамо с него зрителите разкриват последните големи тайни около едни от най-добрите естествени убийци в света. 


ИЗБРАНО