3 премиерни сериала по bTV срещу 1 по Нова ТВ през август

23 юли 2014 | 18:20 Дачев
Битка за първо място по гледаемост през отпускарския месец

Съдейки по рейт картите на каналите, bTV започва лятна офанзива както по заглавия на сериали, така и по заглавия на кино филми.

В битката за първо място по гледаемост през отпускарския месец август bTV вкарва три премиери:
- сезон 4 на "Менталист: Крадецът на мисли" (САЩ, 2011 - 2012),
- сезон 3 на комедията "Безсрамници" (САЩ, 2013),
- сезон 1 на фантастичната мистъри-драма "Докосване" (САЩ, 2012).

Срещу това, Нова телевизия предлага едно премиерно за канала заглавие:
- сезон 1 на "Клопка" (САЩ, 2014).

* * * * * * *

"Менталист" се излъчва у нас още от 2009 г. по закритата вече телевизия "Pro.bg", която пусна неговите първи два сезона. През 2012 - 2013 г. bTV Action излъчи първите четири сезона, Сериалът се излъчва за българските зрители и по Diva Universal.
bTV започва направо от 4-ти сезон, който - макар и вече видян по другите два канала, сега премиерно намира национален ефир.

"Безсрамници", за който Warner Bros. Television е планирала пети сезон за догодина, ще се появи с третия си сезон от 2013 г. Драмедията върви от юли 2012 г. по bTV Cinema, а през 2013 - 2014 г. bTV успя да излъчи и дори да повтори първите два сезона.

"Докосване" с Кийфър Съдърленд в главната роля е премиера не само за bTV, но и за България. Поредицата вече е спряна, като има два сезона с общо 26 епизода по 43 минути. Поредицата, дистрибутирана от FOX, досега подминаваше България, като вече е гледана в Сърбия, Хърватска, Македония, Гърция, Турция, Русия и още 31 държави. 

"Клопка" е познат на зрителите на канал "FOX" от април тази година, а от 1 до 20 юли бе излъчено и повторение на първия сезон.
Нова телевизия стартира с излъчване през август, благодарение на партньорските си отношения с групата канали на FOX (подобно на "Касъл", "Отмъщението" и др.).

* * * * * * *

Още в първия августовски уикенд обаче (2 - 3 август) тв битката по линия на кино филмите се разгаря целодневно.

По bTV "на работа" в събота ще са останали само две предавания: здравното на Неделя Щонова (от 7:00 ч. сутринта) и лайфстайл магазинът на Петя Дикова (от 11 ч.), а в неделя - кулинарното на Иван Звездев, отново "Духът на здравето" и токшоуто "Търси се".
По тази причина, от сутрин до вечер зрителят може да се наслади на множество заглавия, произведени между 1991 и 2008 г., като "Дъч" на Питър Феймън, "Живо доказателство" на Дан Айрланд и други, по 6 на ден.

Нова ТВ контрира с романтично-драматичните филми "Розамунде Пилхер" и в първите дни на август - по два в събота и два в неделя. Освен тях, зрителите могат да гледат и по 3 игрални филма в други жанрове - две романтични комедии и един фентъзи екшън в събота, още една романтична драма в неделя плюс екшън и трилър.

От уикенд предаванията на Нова, в събота остава само едно ("Събуди се" от 7:30 до 10 ч.), а в неделя - две (отново "Събуди се" и предаването на Телеман "Ничия земя" от 18 до 19 ч.).


ИЗБРАНО