Репортерът Боби Ваклинов нагази смело във водите на хип хопа

21 юли 2014 | 13:05 Дачев
Музикално творчество на смелия журналист, който дебютира на хип хоп сцената с парчето си „Неудобно

Когато не гони със скункса сгазили лука политици и други „випове“, Боби Ваклинов от „Господари на ефира“ прави... рап!
„Неудобно“ е най-новата му песен.
 
Всъщност напористият репортер смята това парче за своя истинския дебют в хип-хопа, въпреки че има доста записи зад гърба си. Текстът на песента, разбира се, e негов, красивите женски вокали са дело на Богдана Митова, а зад бийта стои ЖО. 
 
Цялата студийна работа като записи, микс и мастър е от Ros Koz.
 
Парчето излиза от каталога на „HiT sHOP Music Group". Техният обновен уеб сайт се очаква да стартира до месец - с много нови информации и за други изпълнители.
 
* * * * * * *
 
Любопитното е, че клипът към песента е веселяшко намигване към видеото на 100 кила „Freestyle II”. Боби е категоричен, че бъзикът е „100 процента“ добронамерен и няма за цел да покаже някакъв вид „hate”.
 
В клипа, дело на режисьора Мария Моева, оператора Йордан Бойчев и монтажиста Йордан Динчев, Ваклинов обменя флуиди с… козата Съботинка! След страстна целувка между него и чифтокопитното, последното се превръща в красива девойка, в която се превъплъщава приятелката му Ивана - която всъщност е организационният двигател за реализацията на видеото към песента.
 
Боби споделя, че е израснал с хип хоп културата като допълва, че като артист се е повлиял най-вече от посланията на X-team, изказа на Ъпсурт и звученето на Спенс. 
 
В момента работи по следващите си проекти заедно с музикалния продуцент Ros Koz, с който са решени да научат младото поколение да цени хип-хопа със съдържание, оригинален изказ, здрав саунд и … добра дикция – нещо, което според Боби липсва у не малко от изпълнителите в момента.
 
* * * * * * * *
 
През лятото Боби Ваклинов ще вземе участие и в 359 Hip Hop Hell Tour, а есента ще бъде много силна за музикалния жанр, защото тогава бял свят ще видят няколко сингъла, в които участват и други родни изпълнители.

Дебютният сингъл на Боби Ваклинов - "Големият взрив" - видя бял свят през март 2012 г. с премиера на видеото към него в самото телевизионно предаване, за което работи.




ИЗБРАНО