Кастингите за X Factor и ”Гласът” - обзор

7 юли 2014 | 23:13 Дачев
X factor с кастинг в 1 град повече - Русе

И двете музикални продукции набират кандидати приблизително по едно и също време в едни и същи градове: София, Варна, Пловдив, Бургас и Търново.
Едната от тях обаче влезе за първи път и в Русе.

2 юли
, X Factor по Нова ТВ, Велико Търново:
Още преди определения за начален час 9:00, стотици кандидати се струпаха в трепетно очакване на кастингите. Сред кандидатите има както представители на музикалните школи в региона, така и атрактивни дуети и групи.
Най-малката кандидатка е момичето, което спечели „Големите надежди” - 14-годишната Кристиана Асенова от Търговище.

3 юли, X Factor, Русе:
Екипът на шоуто бе изненадан от появата на кандидат №1513 – Димитър Рачков. Той се появи в една от стаите за прослушвания с надежда да покаже вокалните си умения -вместо това обаче, бе смаян от таланта на пеещата в момента Преслава Кръстева, дъщеря на един от най-добрите музикални педагози в България Аделина Колева.
Колева подготвя голяма част от успешните млади изпълнители у нас, сред които е и финалистът от първия сезон – Богомил.
Сред талантливите и амбициозни млади изпълнители е Асан Саров („новият” Майли Сайръс); 15-годишният носител на Гран При в Москва за вокалист Петър Тодоров, младата Ивелина Петкова - двойничка на Михаела Филева, Драго тракториста, известен още като "русенският Том Джоунс"...
 
6 юли, X Factor, Варна:
Кандидат от Казахстан изненада екипа във втория ден от кастингите в града. 20-годишната Дияна от Шумен пък бе подготвила авторска песен специално за кастингите. Сред претендентите се яви и приятелят на Кристиана Асенова от „Големите надежди”, която се бе явила в Търново - 16-годишният Стоислав. И двамата с Кристиана са от Търговище, но се получава така, че се явяват на  кастинг поотделно – в два различни града.
Ако в първия ден от кастингите във Варна посетителите бяха от 3 до 60-годишни, във втория ден 45-годишен готвач също заяви желанието си за успех на музикалната сцена. 
 
През тази седмица предстоят два дни срещи с таланти в Бургас - на 8 и 9 юли в хотел Аква. Екипът ще продължи да търси най-големите таланти и на 11 и 12 юли в Пловдив, в Дом на културата „Борис Христов”, а последен домакин на кастинг маратона, от 14 до 16 юли, ще бъде София в НДК, Studio 5.

* * * * * * * *

5 юли, „Гласът на България”, Бургас
Морският град изненада Маестрото и Слави Трифонов с микс от таланти, а някои от тях получиха и първите си аплодисменти.
 
6 юли, Гласът на България, Пловдив
Пловдив също не остана назад и в неделния ден предложи колкото забавни, толкова и уникални кандидати.

7 юли, Гласът на България, София
От понеделник, в продължение на цяла седмица, се провеждат предварителните прослушвания за третия сезон и в София - в НДК, зала 12.

Според предварително обявената програма, прослушвания се проведоха и във Велико Търново - на 28 юни, а така също и във Варна - на 29 юни.
В Търново най-силно се представи горнооряховската вокална школа, на която е възпитаник и победителката в първия сезон на шоуто – Стелияна Христова, съобщават от сайта "Слушам.com". Там се явил и 87-годишен господин, който изненадал екипа със своите умения.
 
Във Варна пък, в подкрепа на кандидатите дошъл победителят от втория сезон Ивайло Донков. 12-годишно българско момиче, живеещо от много години в Сан Диего, пропътувало разстоянието до Варна, за да участва във формата - и въпреки че долната възрастова граница  е 16 години, Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото я допуснали в залата, изслушали двете ѝ песни и ѝ дали съвети.
 
„Проектът „Гласът на България” е само въпрос на качества и ние всички с моите колеги работим, за да ги покажем в най-добра светлина… Аз го приемам за кауза. Искаме за пореден път да покажем, че имаме талантливи българи и имаме основание за самочувствие” – споделя Слави Трифонов пред камерата на bTV Новините.


ИЗБРАНО