Антон Хекимян и Биляна Гавазова поемат „Тази сутрин”

22 май 2014 | 16:07 Дачев
От 2 юни новата двойка ще води сутрешния блок на bTV
 
„Антон и Биляна са силни журналисти, доказали професионализма си в ефира. Те могат да се справят с всякакви теми в различни ситуации – както в студиото, така и във включвания на живо извън него. Освен това двамата имат позитивно излъчване – нещо, което е от ключово значение за екранна двойка, с която започва денят на огромна част от българските зрители”, коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group. 
 
Биляна и Антон заменят досегашните водещи Генка Шикерова и Константин Караджов. 
Генка Шикерова е на път да стане майка за втори път, а след натрупания опит като репортер и водещ, Константин Караджов продължава развитието си като продуцент в bTV Новините. 

Мариана Векилска ще води сутрешните уикенд блокове „Тази събота” и „Тази неделя”.
 
* * * * * * *
 
Антон Хекимян е едно от любимите лица на зрителите на bTV. Той започва професионалното си развитие в медиата през 2004 г. Десетгодишната му кариера започва като стажант репортер в „Тази сутрин”. През септември 2013 г., след горещото риалити „Африка: звездите сигурно са полудели”, става водещ на съботно–неделното магазинно предаване „Тази събота” и „Тази неделя”. 
Завършил е Факултета по журналистика към Софийския университет.
 
Биляна Гавазова има 10-годишен опит в електронни медии. Започва като репортер в Дарик радио – Шумен, след което се присъединява към екипа на Дарик радио – София, където става главен редактор "Бизнес новини". В Дарик радио Биляна натрупва опит и като водещ на сутрешния блок "Дарик кафе".
Присъединява се към bTV през 2010 г. година като репортер.
Завършила е „История” в Шуменския университет „Св. Константин Преславски”. 

* * * * * * *

Генка Шикерова е отложила излизането си в майчинство с една седмица, тъй като се чувства добре. Затова новите лица на "Тази сутрин" ще излязат в ефира не на 26 май, както се гадаеше, а на 2 юни. Причината е, че ръководството има нужда от още няколко дни, за да подготви новата тв двойка.
 
Още когато се разбра, че е бременна, Шекерова бе заявила, че ще работи, докогато има сили. Тъй като всичко при нея е наред, тя ще остане на екрана до края на месеца.


ИЗБРАНО