Двама министри в ”Дикoff”

18 април 2014 | 15:19 Дачев
На 19 април между 16 и 19 ч. ще видим:

- министъра на културата Петър Стоянович,
- министъра на спорта Мариана Георгиева,
- Гала
- бившия политзатворник Петър Бояджиев,
- Стажанта,
- "Миролюба Бенатова представя": историята на дядо Велико.
 
* * * * * * *
 
Стажанта в Парламента и в навечерието на Великден. Какви са депутатските страсти през Страстната седмица?
 
Културни ценности. Сашо Диков гостува на министъра на културата Петър Стоянович. Какво се случва в министерство на културата и какъв трябва да си, за да го оглавиш? Разговор за изкуство, политика и още нещо.  
 
Миролюба Бенатова представя: 84-годишния дядо Велико, който изчезна от леглото си в село Просена и се появи мистериозно в центъра на Виена. Как става това? Отговорите – в един прелюбопитен разказ, в който, за съжаление, не става въпрос за великденски чудеса.
 
Мнозина вече не помнят Петър Бояджиев, но той е едно от най-интересните имена, записали се в историята на българския преход. Бившият политзатворник и изменник на родината разказва за десетте години, прекарани в затвора, за бягството си с риск за живота във Франция и за паметните събития от зимата на 1997-а. Разказ, достоен за киносценарий.
 
Диалектическите проблеми на спорта или спорно за спорта. Ще видите министър Мариана Георгиева на необичайно място в необичаен разговор за финансирането на спортните зали и други неизяснени въпроси.
 
Момиче с късмет. Гала – не на кафе, а на следобеден чай в студиото на Сашо Диков. Телевизионната любимка 10 години по-късно.


ИЗБРАНО