Димитър Цонев излиза от ”Лице в лице”

13 март 2014 | 15:05 Дачев
"Не виждам каква роля мога да имам в новия формат"

Водещият на "Лице в лице" по bTV Димитър Цонев от следващата седмица вече няма да води публицистичното предаване, твърди електронното издание на в-к "24 часа"
 
"Днес имам среща с ръководството на телевизията. Променена е програмната схема и според нея от понеделник предаването става 30 минути. Това променя моите договорни отношения с телевизията и не виждам каква роля мога да имам в новия формат" - коментира журналистът, който е и външен продуцент на "Лице в лице", пред OFFNews.

* * * * * * *

Днес следобед от bTV потвърдиха, че от 17 март публицистичното предаване „Лице в лице” ще обнови концепцията си.

Водещ на предаването ще бъде Цветанка Ризова, която всеки ден от 18.30 ч. ще задава директни въпроси, на които ще търси кратки и категорични отговори.

„Кратките, но силно информативни формати са основна характеристика на добрата съвременна журналистика. В края на седмичния ден зрителят има нужда от синтезиран начин за получаване на информация.

Сутрешният блок през седмичните дни и публицистичните предавания през почивните дни са подходящи за провеждане на по-просторни интервюта и материали, но през деня зрителят има нужда от бърза, актуална и кратка информация. Това е формат, който е наложен в най-добрите световни телевизии. По този начин новинарският цикъл ще бъде още по-пълноценен за зрителя”, - коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

В освободения часови пояс 17:30 - 18:30 ч. bTV пуска турския сериал "Времето лети" от 97 епизод. Сериалът се излъчва на няколко периода във времето (от юли 2012, от декември 2012, от май 2013 и сега от март 2014 г.).

* * * * * * *

От понеделник, 10 март, в ефир е новото публицистично шоу на TV7 "Дневен ред" с Мартин Карбовски и Костадин Филипов.
То е разположено в часовия пояс 17:00 - 18:30 ч.

Изместването към 18:30 - 19:00 ч. на "Лице в лице" по bTV де факто освобождава пояс за зрителите на TV7.

* * * * * * *
 
Новината първоначално съобщили във Фейсбук дъщеря му Десислава и съпругата му Мариaна - "Гледайте утре последният брой на "Лице в лице" с баща ми. Мъчно ми е да го кажа, но в България всичко качествено бива съсипано. И няма нищо случайно... Българският зрител бива лишен от правото си на информираност по конкретни теми, засягащи един кръг от престъпни политици, заради които единствената адекватна публицистика бива пожертвана... Преди избори .... Нямам думи”, пише Деси.
Десислава Цонева отскоро участва в предаване по ТV7 (светски репортер в рубриката "Жените говорят" на "Терминал 7" - външна продукция на "Междинна станция", бел.ред.).
 
Според текст, който Мариана Цонева е цитирала в профила си, предаването ще бъде съкратено до 30 минути (сега е 90 мин., от 17:30 до 19:00 ч.), а водещ остава само Цветанка Ризова.
От телевизията все още не бяха анонсирали официално промяната.

*
 * * * * * *

Предаването тръгна в ефир на 15 октомври 2012 г. В контраст на днешната информация, в началото на ноември 2012 г. от bTV съобщиха, че публицистичното токшоу "само за две седмици превзе класацията на най-гледаните програми" и от първоначалните 30 минути то тръгна в 60-минутен формат.

От 4 февруари 2014 г. предаването пък получи още 30 минути и стана час и половина. Това стана само дни, след като на 1 февруари новият изпълнителен директор Павел Станчев пое ръководството на телевизията.

* * * * * * *

По-късно Димитър Цонев даде интервю за агенция ПИК, в което недоумява за причините за съкращението и заявява: "Ние не просто имаме висок рейтинг, а най-високия".

От 2008 до 2011 г. Димитър Цонев продуцира неделния блок "В неделя с..." по БНТ1. През 2011 - 2012 г. е водещ на предаването "24/7" по bTV Action.


ИЗБРАНО