Последната битка на 80-те години в риалити по БНТ

10 февруари 2014 | 11:29 Дачев
Последната битка на 80-те години ще проследят зрителите в новия епизод на предаването „Най-хубавите години от нашия живот” по БНТ 1 тази сряда от 21:00 часа.

За да продължат до края на реалити формата, 80-те години трябва задължително да спечелят.
 
В поредното издание на предаването Владо Пенев ще изведе на арената и десетилетието, което няма нито една победа до момента – 70-те години. Заедно със своите асистенти Александър Сано, Анастасия Неделчева и Рая Белева, водещият ще проследи емоциите на публиката и младото жури.

* * * * * * *
 
И 70-те, и 80-те са „своенравни” години. 70-те се отличават със своята романтика. Тогава хората вярвали, че любовта ще спаси света, а през 1979-та година излиза емблематичната книга на Зигфрид Шнабл „Мъжът и жената интимно”. Отдавайки се на спомени, Сано заявява уверено на водещия Владо Пенев, че в първите пет години след излизането й, раждаемостта у нас регистрира невиждан бум. 70-те години са времето, когато домашните телефони в България все още са лукс, а почти всяка кола е оборудвана със симпатичните кученца с клатещи се глави.
 
80-те пък носят духа на „Васко да Гама от село Рупча”. Мнозина от по-възрастното поколение българи вероятно си спомнят с умиление как са се събирали у приятел, за да гледат на видео карате екшън.
 
За първи път в предаването се появява рубриката „Детски песни”. Песента „Всяко момче е бъдещ мъж” от сериала „Васко да Гама от село Рупча” е в изпълнение на детска вокална група „Бон бон”. А музикантът Дани Милев ще представи „Къде остана детството”  от култовата лента „Войната на таралежите”.
 
На сцената на шоуто среща си дават и най-емблематичните български мелодии. С прекрасни изпълнения в надпреварата се включват дует „Шик” и Христо Кидиков.  Група „Сигнал” се появява като защитник и на двете десетилетия. Данчо Караджов ще изпълни „Може би”, за първи път прозвучала през 70-те години на миналия век, както и „Да те жадувам”, изпята през следващото десетилетие. Талантливата Нора ("Music Idol" 2) връща спомените с песента на Паша Христова „Остани”, а Роси Кирилова ще изпълни своя безспорен хит „Боса по асфалта”. 

* * * * * * *
 
Любимите песни от 70-те и 80-те години тази седмица ще звучат и в ефира на БГ радио.


ИЗБРАНО