Депутат от ”Атака”: Шикерова да се прекръсти на Захариева

11 декември 2013 | 11:25 Дачев
Депутатът от “Атака” Илиан Тодоров предизвика скандал в студиото на bTV тази сутрин. Той заяви на водещата Генка Шикерова, че трябва да смени фамилия си на Захариева, ако иска да работи в българска телевизия.

Тодоров влезе в пререкания с Шикерова и другия водещ на предаването "Тази сутрин" - Константин Караджов, ядосан от въпросите им за визатата на Волен Сидеров, Деница Гаджева и други депутати от "Атака" в Куба.
Тодоров коментира появилите се снимки на Сидеров, за които се твърди, че са от плажа "Варадеро".

Народният избраник заяви, че целта на посещението на "Атака" била "изследване на корените на колониализма" и добави, че не е на разпит, за да дава обяснения за снимката на Сидеров, за която не било сигурно, че е от Куба. Не си спомни обаче на кои места са били, освен Хавана, защото бил за пръв път в тази държава и не ги разпознал.

“Къде изследвахте колониализма и липсата на такъв освен в Хавана? Вие в какво състояние сте били, че да не помните?”, попита го Генка Шикерова.

Това разгневи Тодоров, който отвърна: “Дръжте се малко по-прилично. Вие в каква телевизия сте - американска, еврейска, турска? Тайна ли е? Ако сте в американска, прекръстете се на г-жа Шугър (захар в превод от англ. език). Ако сте в еврейска, прекръстете се на Цукерберг (захар в превод от немски ез.). За турска телевизия фамилията ви е добре (шекер - захар, ост.). Заповядайте на работа в българската телевизия "Алфа", но ще трябва да смените името на Захариева”.
Шикерова го призова да се държи възпитано, защото е народен представител. 

* * * * * * *

Междувременно депутатката от "Атака" Деница Гаджева се развика по телефона на водещите на сутрешния блок "Здравей, България" на Нова телевизия.
След като Ани Цолова и Виктор Николаев я призоваха да се успокои и да им даде възможност да й зададат въпроси, тя отвърна: "Ама какво да се успокоя, няма да се успокоявам изобщо, защото вие не сте обективни, защото не сте журналисти, а сте поръчкови. Вие изпълнявате поръчка на американското посолство.

Вашата телевизия каква беше? Американска ли беше, еврейска ли, каква...?"

След своята телефонна тирада, депутатката затвори телефона си, без да изчака въпросите на водещите.


ИЗБРАНО