Кабелна война в Пловдив: 60 000 пропускат финала на Световното

12 юли 2010 | 16:21 Дачев
60 000 домакинства не гледаха финала на световното по футбол заради отрязани кабели
Кабеларките в Пловдив започнаха открита война за абонати. Хиляди абонати на един от най-големите оператори в града и региона - Blizoo, останаха без достъп до синия екран часове преди финала на световното първенство по футбол вчера.

Първият саботаж е направен в 17:40, когато е прерязан кабел, захранващ регион «Изток“ - квартал «Тракия“ заедно със селата на изток от Пловдив, обясниха от компанията. За по-малко от час техническите екипи са възстановили аналоговата телевизия, а по-късно са възобновени цифровата телевизия и интернет сигналът. В 21.10 ч. е прекъснат основният оптичен кабел при Коматевския транспортен възел, който пренася сигнала за район «Запад“ и «Юг“, както и за градовете Стамболийски и Пазарджик. По данни на Blizoo, засегнати са над 60 000 домакинства. Пълното възстановяване на мрежата е направено след повече от 5 часа непрекъсната работа на техническите екипи.
От ръководството на кабелния оператор са категорични, че акцията е организирана и подготвена предварително.

Това не е първият конфликт между кабелните оператори в Пловдив. Преди няколко години отново имаше подобни разправии между тогавашните основни играчи - Евроком кабел и DCC, за който според агенция Blitz се говори, че е на фирма от приятелския кръг на Ахмед Доган.
Операторът blizoo се появи съвсем наскоро и обедини Евроком кабел и CableTel.


ИЗБРАНО