”Ку ку” - 20 години по-късно в ”Шоуто на Канала”

5 февруари 2010 | 20:06 Дачев

На 6 февруари (събота) от 20:45 ч. Шоуто на Канала ще бъде посветено на Ку - ку - 20 години по-късно. Специални гости ще са много от хората, с които стартира студентската програма: Бойко Василев, Камен Воденичаров, Мадлен и Нидал Алгафари, Георги Крумов, Евгения Атанасова, Любен Дилов-син, Август Попов, Петър Курумбашев, Мартина Вачкова, Тончо Токмакчиев и др. Те ще образуват импровизирана редколегия и ще разкажат кое ще остави най-ярък спомен от Ку – ку във всеки от тях. Ще бъдат излъчени и архивни кадри от самото стартиране на предаването.

Мартина Вачкова и Тончо Токмакчиев за пореден път ще влязат в ролята на роми, които споделят какво се е променило за 20 години при тях, както и за какво са благодарни на Ку – ку. Влади Въргала ще поднесе поредната доза смях на публиката. От него ще научим, че няма организирана престъпност, а по-скоро „болен бандитизъм” и ще напомни защо е важно внасянето на здравните осигуровки. Ще прозвучат и някои от емблематичноте за Ку – ку песни.
Вяра Надежда Любов Коларова от БАН ще запознае зрителите с юбилейния Ку – ку речник, благодарение на който се е издигнала от младши научен сътрудник в старши. Тя ще разясни новите значения, които пердаването е придало на някои добре известни думи от българския език, например: кукувица (стара самотна жена), кукумявка (възрастна лоша жена, най-често тъща), кукуряк (човек, изпил 3 кафета).

На финала на предаването 20-годишния юбилей ще почете и емблематичният "Мистър Ку – ку".

Шоуто на канала: Ку – ку – 20 години по-късно, 6 февруари, 20:45 ч., БНТ1
 



ИЗБРАНО