Виктор Серов, управител на “Вест ТВ” (VTV): тръгваме с 2 млн. лв.

2 октомври 2008 | 18:14 Дачев
От 3 октомври започва излъчването на първата екотелевизия у нас - VTV. Това каза на пресконференция по повод представянето на телевизията Милена Милотинова – главен директор на медията.
По думите на Виктор Серов, управител на телевизията, мисията, която са си поставили да изпълнят, е представяне на актуалните екологични проблеми - не само запознаване на зрителите с тях, но и примери какво се прави по света за решението им. Целта е да се осъществи обществен натиск върху институциите за решаване на екологичните проблеми. “Преценихме, че обществото се нуждае от медия, която да се занимава с тези проблеми и да помага за тяхното решаване”, каза още Серов.

Името на телевизията - VTV – означава “Вест ТВ” , но ръководството на телевизията много повече държи на слогана “Виж Това е Важно”.

Според Ани Илинчева, главен мениджър, именно към това е насочена и цялата програмна схема на телевизията, която ще предлага широка гама от собствени предавания, посветени както на екологичните теми, така и политически, включително новини, игрални и документални филми. Илинчева каза, че са предвидили сутрешен блок - “Това те засяга”, а на всеки час ще се излъчват еко-вести, както и централна емисия новини. От понеделник до четвъртък, след централните новини, е отделено време за вечерно коментарно предаване “Анализи”, където коментари ще се правят от Татяна Буруджиева и Александър Малинов – преподаватели в Софийския университет. Антоний Гълъбов пък в петък ще обобщава случилото се през седмицата.

Гълъбов каза, че вечерното предаване ще бъде насочено към глобалната, градската и човешката екология. Иван Гранитски пък ще води литературното предаване по VTV. Сред другите предавания е “Икономика под лупа”, “Зелена светлина” и други.

По думите на Серов, първоначалната инвестиция, която са вложили, е 2 млн. лева. Милена Милотинова каза в допълнение, че постепенно ще разширяват диапазона както на новините, така и на другите си предавания.


ИЗБРАНО